Máte svůj osvědčený recept na linecké? Zkuste letos trochu něco jiného, a nechte zazářit naše luxusní vinné želé s červeným rybízem a kořením. Tahle kombinace dodá vašemu cukroví ten správný šmrnc, který ohromí nejen rodinu, ale i přátele např. při sousedských výměnách.

Ingredience na těsto

  • 345 g hladké mouky
  • 230 g másla (studené, nakrájené na kousky)
  • 115 g moučkového cukru
  • kůra z 1/2 citronu bez chemického ošetření

Na náplň

  • vinné želé s červeným rybízem a vánočním kořením

‼️ POZOR: Želé je až od 18 let, protože obsahuje alkohol!


Postup

 Připravte těsto:

  • Smíchejte mouku a cukr. Přidejte studené máslo a kůru z citronu. Rukama zpracujte hladké těsto.
  • Zabalte do fólie a nechte odpočinout v lednici alespoň hodinu, ideálně přes noc.

Vyválejte a vykrajujte:

  • Těsto vyválejte na lehce pomoučeném vále na tloušťku asi 3 mm. Vykrajujte kolečka, hvězdičky, nebo jiné tvary. Polovina kousků by měla mít otvor uprostřed (na horní část).

 Pečte:

  • Předehřejte troubu na 160 °C. Pečte cukroví na plechu vyloženém pečicím papírem asi 10–13 minut, dokud okraje nezačnou jemně zlátnout.

 Plňte a spojujte:

  • Po vychladnutí spojte spodní a horní díl vinným želé Pinot noir.

Tip na závěr

  • Uchovávejte ve vzduchotěsné dóze, aby cukroví krásně zkřehlo.

Máte už vinné želé doma? Pokud ne, objednávejte teď a získejte tuhle jedinečnou náplň.

Kategorie: Recepty

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *